Databáza dobrovoľníkov O.Z. SLOVAK ULTRA TRAIL

Dávam to pozornosti aktivitu organizovanú OZ SLOVAK ULTRA TRAIL (www.svk-ultratrail.sk), ktorej zámerom je vybudovať databázu dobrovolníkov ochotných pomáhať pri organizácii ultra trailových pretekov na Slovensku. Zdieľam originálny text, publikovaný ako promo k Facebookovému eventu (https://www.facebook.com/events/1617400618479625):

Dobrovoľníci sú motorom každého ultra trailu či diaľkového pochodu. Našim cieľom je preto umožniť organizátorom týchto športových/turistických diaľkových podujatí v prípade, že dobrovoľníkov potrebujú, osloviť cielene tých ľudí, ktorí chcú pomáhať.

Ak máte záujem, aby Vaše meno a kontaktné údaje boli zaradené do Databázy dobrovoľníkov o.z. SLOVAK ULTRA TRAIL, vyplňte a odošlite prosím tento FORMULÁR:
https://docs.google.com/forms/d/149sS_AGdCanPxKfC3fWrXUgmO29Jxzp_60otC1kNrrM/viewform

Informácie budú ihneď po odoslaní k dispozícii hlavným organizátorom členských podujatí o.z. SLOVAK ULTRA TRAIL (ich zoznam je uvedený dole). V prípade, že organizátor podujatia bude chcieť osloviť dobrovoľníkov zaradených v databáze, urobí tak prostredníctvom e-mailu.

PREČO POMÁHAŤ NA ULTRA TRAILOCH A DIAĽKOVÝCH POCHODOCH?

Prvoradý je samozrejme dobrý pocit. Dobrý pocit z pomoci ľuďom, z ktorých niektorí si plnia svoj sen a ďalší prekonávajú svoje hranice. Pomáhať druhým je užitočná, ale aj zábavná činnosť. Pri dobrovoľníckej pomoci spoznáte množstvo zaujímavých ľudí nielen z bežeckej a turistickej komunity, zažijete veci, ktoré sa inde zažiť nedajú. Zo skúseností vieme, že pomoc pri tomto druhu športových a turistických akcií vedie dobrovoľníkov k tímovej práci, ale aj schopnosti rýchlo a samostatne riešiť nečakané situácie. Samozrejme však treba k dobrovoľníckej činnosti pristupovať seriózne vzhľadom na náročnosť horského ultrabehu a diaľkových pochodov, no vždy s úsmevom a dobrou náladou. Bežci a diaľkoplazi to ocenia.

3% Z DANE

Dobrovoľnícka činnosť umožňuje poukázanie 3% z dane z príjmu fyzickej osoby pre neziskovú organizáciu (miesto štandardných 2%).

Ak chce dobrovoľník poukázať 3% z dane, musí získať Potvrdenie o tom, že v minulom roku odpracoval dobrovoľnícky minimálne 40 hodín. Toto Potvrdenie môže vystaviť tzv. Prijímateľ, teda ten, v prospech koho dobrovoľník vykonáva aktivity – v našom prípade o.z. SLOVAK ULTRA TRAIL, resp. organizátor športového podujatia. Toto potvrdenie Vám veľmi radi poskytneme (na základe Vašej požiadavky).

Dobrovoľník nemusí odpracovať 40 hodín výlučne iba v prospech nášho o.z. – minimálny počet 40 hodín môže “vyskladať” aj z viacerých Potvrdení od viacerých organizácií alebo jednotlivcov.

Viac informácii k tejto téme nájdete na webovej stránke Rozhodni.sk

BEŽECKÝ CAMP SO SLOVAK ULTRA TRAIL

Počas pretekov či diaľkového pochodu sa všetci dobrovoľníci len zriedkakedy spolu stretnú. Aby sme sa teda mohli navzájom spoznať, pripomenúť si uplynulú sezónu v rozhovoroch či na fotkách, ale aj sa spoločne zabaviť a predovšetkým si spoločne zabehať v horách, budeme na konci sezóny (predbežne v novembri) organizovať víkendový bežecký camp v niektorom zo slovenských pohorí. Možnosť účasti bude prednostná predovšetkým pre dobrovoľníkov, ktorí sa v priebehu roku 2015 zapojili do našej činnosti.”

Ďakujeme :)

AKTUÁLNY ZOZNAM ČLENSKÝCH PODUJATÍ O.Z. SLOVAK ULTRA TRAIL:

STEFANIK TRAIL
Nízkotatranská stíhačka
100 Míľ Krajom Malých Karpát
Tatranská šelma Ultra
Rýchlik Zoška – Bratislava
Ponitrianska stovka
Prešporský Ultra Trail
Kysucká stovka
Lazová stovka
Malokarpatská Vertikála
Východniarska stovka

prevzatý text, zdroj https://www.facebook.com/events/1617400618479625

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.