Šprint triathlon – Kinathlon (jún 2009)

Keď som na začiatku vysokej školy skončil s triathlonom, nedúfal som, že sa ešte niekedy k nemu vrátim. Ale, čo je človeku súdené, tomu sa proste nevyhne. A v tomto prípade – našťastie :) Po 13tich rokoch som pred DonauCykloTour2008 toto slovo započul znova. Kiňo len tak, medzi rečou spomenul, že kým pojdeme, čo keby sme so žienkou prišli na jeho preteky. Triathlonové preteky. A že moja žienka nás už aj tak zahlásila :) A že už sa to nedá odvolať :) Niekde vo vnútri niečo zarezonovalo. “Jasné dôjdeme teda”, povedal som zaskočene. Samozrejme mi dochádzala skutočnosť, že nemám kondíciu na beh či plávanie. O to však nešlo – veď sa nejednalo o registrované celoslovenské preteky, ale o akciu partie chalanov, ktorí majú radi šport. Triathlon ! Opäť. Hneď som si spomenul na tie časy dennodenného trénovania. Na príjemnú únavu po bicyklovaní, čerstvú vôňu smrekového vzduchu v Jedľovinách pri behu a vôňu chlóru a rezanie v očiach na plavárni. Triathlon je niečím zvláštny. Spája práve tie tri športy, ktoré dajú podľa mňa človeku najviac všestrannosti a pocitov zo samého seba. Áno, znie to pateticky, inak to neviem :() A ešte patetickejšie bude znieť, keď napíšem, že to opäť vo mne ožilo.

Na (náš) prvý triathlon – Kinathlon (šprint triathlon organizovaný 2x do roka Kiňom na Domaši, na pláži v Novej Kelči) – sme sa vybrali spolu s mojou žienkou (konečneee sa nám to podarilo !!!). Ukecal som aj (veľa nebolo treba) chalanov zo strednej (4A – ako inak Mišo Blažej, Rado Drunek a Mišo Major s Jankou Garstkovou) a dohodli sme sa, že sa všetci stretneme v piatok podvečer na Domaši a prespíme tam. V piatok po práci sme ešte zobrali Aďu Matejčikovú (úplne vpravo) a Kiňovu Lenku Halásovú z Prešova a akcia mohla začať. V aute sme debatovali a debatovali a debatovali a tak sa stalo, že Kežmarčania (Mišo + Janka) boli na Domaši skôr, ako my z Košíc :), pretože sme si spravili taký výlet z Prešova do Vranova a až tak na Domašu. Kým sme sa túlali, Mišo zatial našiel jeden zastrčený penz … no … ubytovanie. Čisté, útulné, kľudné a takmer priamo pri štarte … čiže ideálne. Večer, keď už došiel aj Rado z Mišom B. sme sa utužovali a utužovali a … bielym rumom od Adi, aby sa lepšie pretekalo. Deň samotných pretekov sa tažko opisuje (štart sa odložil takmer o 2 hod – čo je pravidlo a tak to má proste byť) … proste mottom tohoto ročníka bolo prežiť – a to sa doslova podarilo :D Prišiel som síce s Mišom M. posledný, no ostatným chalanom a mojej žienke a Adi sa darilo – prikladám preto aj výsledkovú listinu. Cieľ tohoto ročníka bol splnený – absolvovať.

Suma sumárum, výborná akcia, výborná! Domaša krásna a akcia výborné. V auguste je repete, snáď opäť dojdeme až do konca :) ĎAKUJEME KIŇO !

[Kinathlon – infoleták] [výsledková listina, Kinathlon jun ’09 – muži] [výsledková listina, Kinathlon jun ’09 – ženy] [výsledková listina, Kinathlon jun ’09 – časový graf] [fotogaléria] [fotogaléria – preteky (by Kiňo & Lenka)][Kinathlon, jun ’09 na EveryTrail.com]
26 -28.06.2009,  šprint triathlon 750m plávanie, 20km bicykel a 5km beh.

 

Nová Kelča, Domaša
Nová Kelča, Domaša
sobota ráno, Nová Kelča, Domaša
sobota ráno, Nová Kelča, Domaša
Aďa Matejčíková, Rado Drunek a Mišo Major
Aďa Matejčiková, Rado Drunek a Mišo Major
Janka Garstková a Mišo Major
Janka Garstková a Mišo Major
Rea Mišovicová
Rea Mišovicová
Lenka Halásová
Lenka Halásová
Mišo Blažej
Mišo Blažej & Mišo Major
na štarte
na štarte


Bookmark and Share

One Comment

  1. […] Júnový kinathlon dopadol výborne – prežili sme, došli sme. A to všetko za naozaj úžasnej atmosféry. Tentokrát sme chceli sa aspoň trošku zlepšiť. A podarilo sa :) !!!! Bolo nás však menej a tým pádom aj menšia konkurencia. Nevadí, opäť došli aj chalani z Martina (spolužiaci, stredná škola) a Aďa Matejčíková s Maťom Valaštekom. Tentokrát sa pretekalo v dvoch verziách triathlonu – šprint (rovnako ako v júny) a olympic. Veľký (olympic) vyhral Rado Drunek  (Martin), šprint vyhral Mišo Blažej (Martin). Rea vyhrala svoju kategóriu – namiesto plávania je korčuľovanie (treba napísať, že si zlepšila beh !), Aďa svoju – ženský šprint triathlon a mne sa podarilo byť druhým v šprint triathlone mužov.  Mať tak tento čas v júny, ach jaj :D Záverom musím povedať – výborná akcia & tešíme sa na ďalší rok ! pred štartom […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.