Okolo Slovenska 2023

Prvá etapa aktuálneho ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska štartovala (a končila) v Košiciach, pričom trasa viedla priamo cez našu dedinu Bidovce. Potešilo ma to, veď pomaly priamo z terasy by som mal možnosť pozrieť pelotón.

Trasa etapy viedla z Košíc priamo do Olšovian, ktoré sú takmer pri našej dedine. Vyrazil som (pre istotu) s 30min rezervou, čo sa ukázalo byť celkom dobrým nápadom. Mal som možnosť vidieť celú kolónu áut pretekov – policajných, technických, reklamných či teamových. Bohužiaľ, neušlo sa mi žiadneho prezentu, hoci som sa celkom aktívne snažil vyzerať tak, že ak si niekto niečo zaslúži, som určite to ja. Síce mi kývali, to áno, ale neušlo sa mi nič :) Miesto na fotenie som si vyhliadol už dávnejšie, pričom som si naaranžoval do záberu aj moju Borovicu. To bolo veľmi dôležité. Thibaut Pinot by to určite ocenil, keby si ju bol všimol.

Ako prvé prešli policajné motorky, po nich nasledovali reklamné vozidlá a pomaly sa trúsili aj autá jednotlivých teamov. Pelotón s rozhodcami a organizátormi prehrmel okolo mňa za 10-15 sekúnd a nestihol som si v podstate nikoho všimnúť :) Ako posledné išli záchranné vozidlá a už ani neviem, asi auto organizátora.

V Bidovciach som už bol aj s Reou a pelotón sme si počkali pri miestnom letisku. Mali sme šťastie, hodili po nás 2x cukríky Haribo (také malé, že to snáď ani nemalo váhu) a šatku Cofidis! :) Pelotón už bol roztrhaný a stáli sme v stúpaní, čiže sme mali možnosť vidieť viacerých pretekárov z úniku, odpadlíkov úniku, zvyšok pelotónu a dropnutých jazdcov. Z miestneho letiska aj vzlietlo lietadlo a ponad pretekárov robili efektné otočky. Pekné to bolo. Pánkovi stojacemu vedľa nás hodili bidon. Keď som ho pochválil, že mal šťastie, milo zareagoval “a neviete, to si môžem zobrať, či čo s tým máme robiť?”.

Chcel som pri návrate z letiska upratať smerové značenie pretekov, ktoré bolo zavesené na dopravných značkách v obci, no organizátori ma predbehli. Pekne, aspoň po nich nezostal neporiadok ;)

Okolo Slovenska 2023, (Olšovany)

Okolo Slovenska 2023
Okolo Slovenska 2023, (Olšovany)

Okolo Slovenska 2023
Okolo Slovenska 2023, (Olšovany)

Okolo Slovenska 2023
Okolo Slovenska 2023, (Olšovany)

Okolo Slovenska 2023, (Bidovce)

Okolo Slovenska 2023, (Bidovce)

Okolo Slovenska 2023, (Bidovce)

[Fotogaléria]

No. A všetky rekordy na okolitých segmentoch padli :)

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.