MMM 2014 (polmaratón)

Tak, ako veľmi sa mi predchádzajúce dva ročníky páčili, tak veľmi mi tento nesadol. 2 týždne pred štartom bez behu, chorý a po očkovaní. Posledný beh pred MMM som mal 20.09, Moldavskú desiatku. Celkovo som bol z danej situácie pred MMM sklamaný, pretože podľa doterajších výsledkov meraných behov (vs. počet odbehnutých kilometrov) to vyzeralo, žeby som mohol tento ročník zabehnúť podstatne lepšie, ako minulé dva ročníky. A možno to bol problém. Doteraz som to bral ako spoločenskú udalosť, z ktorej som nebol ani nervózny, ani som v duchu neriešil čas, ani nič neplánoval, iba sa tešil. Škoda, lebo takto som sa pripravil práve o to, čo sa mi na MMM páči – radosť z behu.

V každom prípade som bol rád, že opäť prišla celá moja rodina a že som mohol opäť bežať s mojím bratom. Od štartu som vedel, že to bude ťažké. Nedarilo sa mi držať ani to úvodné tempo, ktoré som plánoval zvyšovať. Nedokázal som sa udržať s bratom, ani bratrancom. Miestami sme takmer zastali, na Aničke to už bolo naozaj obmedzujúce. Bežali sme po tráve, v protismere. Ako prišlo. Zrejme maximálna hranica počtu bežcov na trať bola dosiahnutá minulý rok. Po 12tich kilometroch som začal cítiť nohy, mal som pocit, že som nikdy nebehal. Nerozumel som tomu stavu, pretože 12km nie je veľa. Mám taký pocit, že ak človek trénuje 10km vzdialenosti, kondícia mu stačí tak na 12-15km. Táto domnienka sa mi potvrdzovala každou ďalšou stovkou metrov. Na Rastislavovej ulici pri nemocnici som reálne zvažoval, čo ďalej. Pomohol transparent na balkóne od mojich dievčat a to, že práve tam všetky boli. Nesledoval som si tep, iba tempo a videl som, že idem pomaly. Dosť ma to frustrovalo, hlava by totiž aj chcela, telo proste nie.  Bolela ma vnútorná strana kolena na pravej nohe. Na Komenského ulici som bežal už len preto, že tam boli ľudia.

Keď som si dodatočne pozrel dáta z hodiniek, zistil som, že od 11km som už mal tep nad 180 (od 11km do 21km avg 193 ! max mam 208, čo neviem, či je dobre, alebo zle). Bolo mi teda dodatočne jasné, prečo nešlo pridávať. Plánované tempo 5:00/km som podľa záznamu neudržal viac, ako 15min z celého závodu :( O negatívnom splite ani chyrovať, miestami som lietal v tempe na 1 km aj o 30sec, pričom najpomalšie tempo som mal v poslednom celom meranom km – 5:55/km! V konečnom dôsledku som si však minuloročný čas zlepšil o 2min a výsledný čas čistý som mal podľa hodiniek 1:53’35 (1:53:26 podľa oficiálnej časomiery).

[fotogaléria] [oficiálne výsledky] [oficiálna stránka MMM]

konečne cieľ, s bratom Martinom (foto Zuzka Kršková)
konečne cieľ, s bratom Martinom (foto Zuzka Kršková)
naša ďubinka, najkrajší okamih (foto Zuzka Kršková)
naša ďubinka, najkrajší okamih (foto Zuzka Kršková)
MMM 2014
MMM 2014
MMM 2014, polmaratón (dáta z hodiniek)
MMM 2014, polmaratón (dáta z hodiniek)

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.