GC2J8HV Šiel som po modrej … pristrešok

Po neúspechu na keške “GC16R0E Raba Stan” som si na stránkach PROJECT-GC (http://project-gc.com/) vyhľadal ďalšieho vhodného kandidáta na úspešný note Rikitanovej kešky “GCZZTQ Forgotten cache challenge”. Bola ním relatívne blízka a cyklisticky prístupná “GC2J8HV Šiel som po modrej … pristrešok”  (v čase môjho výletu nenájdená 448 dní). V sobotu (27.07 2013) som sa bicyklom vybral čo najrýchlejšou cestou pod Kojšovskú hoľu. Plán bol ísť po zelenej turistickej značke od dolnej stanice sedačky Skiparku Erika hore na hrebeň (Spálenica, Biely kameň) a spustiť sa ku keške cez Rozsypaný kameň (1050 m.). Od rána bol však tak hnusne teplý deň, že pri sedačke som si musel na chvíľku oddýchnuť, pretože mi prišlo trochu zle.  Dosť sa nad Kojšovkou zmrákalo a hrmelo, po chvíľke začalo aj pršať a tak som sa rozhodol vrátiť späť.

Dnes (nedeľa 28.07.2013) to už bolo s počasím lepšie, bolo chladnejšie aj keď to opäť vyzeralo na dážď. Rozhodol som sa pre zmenu trasy a na Biely kameň som išiel cez KVP, ponad koniareň na Horný Bankov a ďalej klasicky po červenej turistickej trase (Jahodná – Lajoška po cyklisticky značenej židovskej ceste, Tisícka, Golgota, Ch. Erika). Na Golgote (1040 m.) ma tak, ako včera nižšie, zastihol dážď a keďže som bol v týchto miestach po 16:00, čajovňa Katka už bola zavretá. Približne 1/2 hod som tak strávil spoločne so zberačmi čučoriedok na Chate Erika. Aspoň som sa najedol a posnažil nájsť geocache, ktorá tu niekde je.  Naschvál píšem “niekde”, pretože som sa ju pokúšal nájsť už tretíkrát. A keďže som sa, ako vždy, poriadne nepripravil, nenašiel som. Pretože som zas raz hľadal úplne niekde inde. To mi neskôr potvrdil aj sám autor :))) Ale veď raz príde aj na túto.

Pokračujúc ďalej za mierneho mrholenia v sviežom vzduchu (toto je jedna z vecí, ktoré na bicykli mám veľmi rád) som pri Spálenici (1140 m.) stretol pána čistiaceho cestu od konárov, chystajúc tak podmienky pre bežkárov v zime. Mám rád tieto náhodné stretnutia. Strávil som s ním rozprávajúc sa približne polhodinu. Medzi Bielym kameňom a Rozsypaným kameňom (už na modrej turistickej značke) ma prekvapil rozsah škôd v lese (vývrať, polom, aj následná zrejme nutná ťažba). Od týchto miest je to parádny lesný úsek pre cyklistov. Treba sa pripraviť aj na prenášanie bicykla. Krásny starý les! Aj mi prestalo pršať. Drevený prístrešok, v ktorom je schovaná geocache je tak zašitý, že som ho najskôr obehol. Samotnú kešku som však našiel relatívne rýchlo a aj mi odľahlo, že ma včera nikto nepredbehol. S dobrým pocitom som sa v kľude zapadajúceho slnka navečeral a trochu si tým oddýchol. Tešil som sa už na cestu prechádzajúca lesíkom a poliami z Poproča do sedla Podkova, míňajúcu barokovú kaplnku (zasvätenú sv. Anne). Táto cesta je značená zelenou turistickou značkou.  Páči sa mi tento úsek, je na ňom radosť bicyklovať. Obzvlášť, keď je nasvietený svetlom zapadajúceho slnka.

[fotogaléria] [GPS EveryTrail GPX sobota] [GPS EveryTrail GPX nedeľa] [GC2J8HV Šiel som po modrej … pristrešok]

starý les, cykloraj
starý les, cykloraj
pod Bielym kameňom
pod Bielym kameňom
úspešný log
úspešný log

httpvh://www.youtube.com/watch?v=IctRYxVtu8A

httpvh://www.youtube.com/watch?v=8StmyJy3Z8Y

httpvh://www.youtube.com/watch?v=nWxQ650uCas

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.