Bude nás 7 miliárd …

V roku 2011 naša populácia dosiahne hranicu 7. miliárd. V tejto súvislosti magazín National Geographic pripravuje 7 dielnu sériu o špecifických výzvach a riešeniach problémov, ktorým sa nevyhneme. Séria bude oficiálne predstavená v januárovom čísle ústrednou témou “7 Billion”, ktorá poskytne základný prehľad súčasných demografických trendov ovplyvňujúcich našu budúcnosť. Prvý príbeh sa objaví v Marcovom čísle a bude zameraný na vplyv ľudskej činnosti na geológiu našej planéty. Zvyšné príbehy bude magazín uverejňovať v priebehu roku 2011.

V roku 2045 naša populácia pravdepodobne dosiahne hranicu 9. miliárd. Vydrží ľudstvo a naša planéta túto záťaž?

httpv://www.youtube.com/watch?v=sc4HxPxNrZ0

[stránka seriálu ‘7 bilion’]

4 Comments

  1. Vlado
    07/01/2011

    možno by bolo treba prestať vyvýjať lieky na secky tie možné choroby – zrušit rôzne karanténne opatrenia a našim deťom ako dedičstvo zanechať kalašnikov nech si vystrieľajú trochu priestoru, keď tu bude zchvíľu tak tesno. Ale myslím si, že by veľmi pomohlo aj obmedziť rodinné prídavky na maximálne 4 deti v rodine a potom by sa pôrodnosť na slovensku znížila minimálne o 50% u našej balastnej menšiny (väčšiny?).

  2. 07/01/2011

    S obmedzenim porodnosti suhlasim, dokonca by som bol za 2 deti, viac v dokazatelnej sposobnosti sa o ne starat. Deti romskej mensiny bom som separoval do internatnych skol a dal im tam aspon ako-taku nadej na buducnost.

  3. Vlado
    07/01/2011

    kedy kandidujeme? – ked uz tak prekypujeme genialitou? :-)

  4. 07/01/2011

    Najblizsie mame volby v USA, nie ? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.