Košický fotomaratón, 1. ročník

Fotomaratón je každoročne opakujúca sa súťaž určená pre všetkých priaznivcov fotografovania a aktívneho životného štýlu. Táto akcia sa uskutočňuje pravidelne od roku 2007 v Bratislave a v októbri 2010 sa uskutoční po prvý-krát aj v Košiciach.  Myšlienkou projektu je fotografovať “tu a teraz”, bez prípravy v snahe zachytiť živý duch mesta. Stačí mať chuť fotografovať a spoznávať zaujímavé zákutia.  Účastníci fotografujú v stanovenom čase (6 hodín) na zadané témy (12 tém). Témy sa dozvedia tesne pred štartom a sú pre každého rovnaké. Musia byť nasnímané v stanovenom poradí a na každú tému jediná fotografia. Prvá (nultá) fotografia je vždy štartovné číslo účastníka, ktoré dostal pri registrácii.

Prvý Košícký  sa uskutoční 9. októbra (sobota) 2010 pri Dolnej bráne na Hlavnej ulici v centre Košíc. Začiatok registrácie od 10:00, registračný poplatok je 5 Eur. Štart fotografovania a vyhlásenie tém od 12:00. Koniec súťaže a odovzdávanie nafotených dát do 18:00. Večerný hudobný koncert do 22:00. Radi Vás privítame v Košiciach.

Potrebujete buď digitálny fotoaparát, alebo analógový fotoaparát (na kinofilm). Kto nevlastní fotoaparát, nemusí zúfať a môže sa tiež zúčastniť. Pri registrácii obdrží jednorazový fotoaparát. Doplnky ako napríklad statív a blesk môžete smelo používať.

Fotomaratón je určený pre všetkých priaznivcov fotografovania bez obmedzenia veku, národnosti, etnickej príslušnosti, schopností, technického vybavenia či hendikepu. Potrebujete iba chuť fotografovať a túžbu spoznávať naše hlavné mesto cez objektív fotoaparátu. Tí, ktorí by sa radi spoznali s ostatnými priaznivcami fotografovania si taktiež prídu na svoje.”

[kompletne citované zo stránky www.fotomaraton.sk]

Comments are closed.