Kaprun, Európska športová oblasť

A sme doma (14.02.2007 – 24.02.2007). Bohužiaľ (vzhľadom nato, ako dobre bolo) a konečne (vzhľadom nato, ako som sa tešil na moje baby). Celý týždeň sme mali katalógové počasie, ubytovanie bolo výborné, strava taktiež (až na jeden žltý zákusok, po ktorom som myslel, že skočím na infekčnom oddelení) a lyžovanie ani neviem popísať – niečo neskutočné. Upravené zjazdovky (samozrejme aj neupravené pre tých, ktorí majú také radi), prirodzený sneh (konečne po x rokoch som počul – keď nerátam minulú zimu – vŕzganie čerstvo napadaného snehu) a maximálne 5 minútové čakanie na vlek – to je Kaprun. Cesta tam nám ubehla veľmi rýchlo, defacto takmer celá je po dialnici, späť sme mali troooška exkurziu po Budapešti a Viedni – ale to partilo k tomu. V nedeľu (druhý deň po príchode) sme sa lyžovali tak, ako by to malo byť naše posledné životné lyžovanie – od 09:45 do 16:30. Prejavilo sa to samozrejme na tom, že sme boli unavený už prvý deň. Ale “nach nejem”. Cez týždeň sme skúsili lyžovanie v stredisku Schmittenhohe, no ukázalo sa, že pod 1850 m.n.m proste sneh nie je. Zasnežovali, no bolo teplo. Kitzsteinhorn je proste Kitzsteinhorn. Čiže ľadovec je ľadovec. Ďalší rok plánujeme Innsbruck, alebo Nassfeld alebo Zillertal. Všetko závisí od peňazí a toho, aká bude zima. Z našeho výletu je k dispozícii fotogaléria a online mapa trasy z Košíc do Kaprunu.

Boli sme v tzv. Europskej sportovej oblasti, ktora patri k Salzburgu. Tu je stranka s prehľadom všetkých stredísk v  Salszburgskej oblasti. V oblasti Europskeho sportoveho regionu sa nachádzajú 3 mestá : Kaprun, Zell am See a Schuttdorf. Bývali sme v hotely (penzione) Trauner *** (alebo tento zdoj, pripadne tu), ktorý sa nachádza priamo 500m od centra Kaprunu.  Z hotela to je Gletcherjet 1 na Kitzsteinhorn cca. 4 km a premáva tam zdarma skibus (ten jazdi zdarma aj po parkovisku). Hotel sa nachádza hneď vedľa Burg Kaprun (miestna historicka pamiatka). Hotel je slnečný a tichý s rodinnou atmosferou. Pohoria, v ktorých sa lyžuje sa nazyvaju : Kitzsteinhorn, 3203 m.n.m, Schmittenhohe, 2000 m.n.m a Maiskogel, 1675 m.n.m. Mapa vlekov strediska Schmitten je dostupná na tejto like , mapa vlekov pre Kitzsteinhorn je na tejto linke (to prázdne stredisko vpravo je Schmitten) a mapa vlekov pre Maiskogel je na tejto linke. Na tejto linke sa nachádza čiastková mapa Európskej športovej oblasti a interaktivnu mapu obsahujúcu všetky vleky danej olasti je možné nájsť tu.Lístky v Európskej športovej oblasti nemajú množstevnú zľavu, čize im je jedno, či si kúpime listky 4 alebo listkov 12, cena je stále rovnaká => 716 EURO dohromady za 4 6-dnove SKI-passy (4x 179,00) EURO = jeden lístok 6440 (pri cene EURo 36) a tento SKIPASS platí pre celú oblasť. Tu sa nachádzajú nejaké webcams z Kaprunu : zdroj 1, zdroj 2. Tu som našiel nejaké fotografie. Tu je veľmi orientačná mapka, kde sa Kaprun nachádza. Podľa Microsoftu je  toto najkratšia trasa a toto zase trasa najrýchlejšia. . Kaprun je vsak aj nestastne znamy vdaka katastrofe, ktora sa udiala v roku 2000 – 155 ludi umrelo.

[Fotogaléria]

kaprun-1

kaprun-2

kaprun-3

kaprun-4

One Comment

  1. […] raz parádna zimná dovolenka. Kaprun (resp. Kitzsteinhorn) sa mi zapáčil už počas prvej alpskej dovolenky v roku 2007. Tentokrát sme sa tam vrátili aj preto, že tam ešte moja žienka nebola. A po piatich rokoch […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.