Letná dovolenka 2007 – Škandinávia, Laponsko

Dnes moja žienka prišla s veľmi dobrým nápadom ako a kde stráviť letnú dovolenku. Zima síce ešte neskončila, no leto plánovať treba, že. Aby bol človek pripravený a mal plán. Aby sa bolo na čo tešiť. Naším plánom je – EURO KEMPING. A to konkrétne do ŠKANDINÁVIE – LAPONSKA. Tento zájazd organizuje cestovná kancelária BUBO (Dunajská 62, P.O. BOX 38, 814 99, Bratislava I. Otváracie hodiny: Pondelok – Piatok 9:00 – 18:00.
Telefón: 02 / 5263 5254, Fax: 02 / 5263 5256. E-mail: bubo@bubo.sk.). Priznám sa, že som neváhal ani na minútu. Vrámci tohoto výletu by sme mali zažiť (ako hovorí reklamný leták) : najkrajšie nórske fjordy a dobrodružný rafting, nekonečné fínske lesy plné sobov, letnú sánkovačku na streche Škandinávie, neznáme Pobaltie a Dedo Mráz na polárnom kruhu (na neho sa teda teším najviac hehe). Navštívime Poľsko, Litvu, Lotyšsko, Estónsko, Fínsko, prejdeme cez severný polárny kruh a navštívime dedinku Deda Mráza (no nekúp to), Laponsko, Nórsko, Švédsko, Dánsko a vrátime sa cez Nemecko. Neznie to úžasne ? Viac podrobností je možné získať z informačného letáku cestovnej kancelárie BUBO.

Laponsko, mapa
Laponsko, mapa
Written by:

2 Comments

  1. 06/02/2011

    Laponsko vlastne patri pod ktoru krajinu a aky je tam oficialny jazyk?

  2. 06/02/2011

    Laponsko (lap. Sápmi, švéd. Lappland, nór. Sameland, fín. Lappi, rus. Лапландия) je oblasť tradične obývaná Laponcami (Saammi). Leží v severnej Európe a zahŕňa severnú časť Škandinávie (Nórsko, Švédsko a Fínsko) a polostrova Kola v Rusku.

    Oficialny jazyk tym padom nie je.

    http://sk.wikipedia.org/wiki/Laponsko_(%C3%BAzemie)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.