FotoFest Košice 2010

FotoFest Košice 2010, projekt o.z. PhotoART Centrum (spolufinancovaný z dotácie Ministerstva kultúry SR), začína otvorením výstavy Andreja Balca – Domesticas a Alana Hyžu – Misia. Počas celej jesene nás v rámci projektu čaká séria akcií v Košiciach a iných východoslovenských mestách – Poprade, Humennom, Levoči a Prešove. Pre návštevníkov budú pripravené projekcie kvalitnej súčasnej fotografie, besedy, prednášky, súťaž, workshop a výstavy.

Potvrdené sú výstavy víťazov súťaže FRAME, projekty združenia PhotoART Centrum Second cities a Takí sme boli a ďalšie. Z projekcií je v štádiu priprav návšteva českej dokumentaristickej dvojice Alena Dvořáková a Viktor Fischer, ktorí predstavia ich najnovšiu knihu Voda a premietnu aj súbor Misie ai.. Religióznej tématiky dotkne viackrát ocenený súbor FAITH Jackie Nickerson, k nahliadnutiu budú pripravené najnovšie práce Andreja Bána z Afganistanu, Alnisa Stakla z Paríža, ďalej portfólio Toma Chambersa, Philipa Underdowna, Martina Wágnera z Ruska, Francúzov Ericka a Flore Gudimard a Anne Loubet z ich pobytu v Košiciach, portfólio Daniely Kaprálovej, Báry Prášilovej, Roba Kočana a možno aj Joe Klamara či Jana Šibíka.

Na regionálnych projekciách PhotoART Centrum predstaví okrem niektorých spomínaných autorov a vlastných projektov aj výber z českého festivalu FOTOJATKA, projekcie zaujímavých európskych autorov a výber z predchádzajúcich troch ročníkov. Podrobnejšie informácie sú k dispozícii na tejto adrese http://www.photoartcentrum.net/fotojatka.html.

Prvá regionálna projekcia FotoFestu 2010 sa uskutoční v Humennom 24. septembra o 17 hodine. Program a informácie sú dostupné na týchto stránkach http://www.photoartcentrum.net/fotofesthumenne.html.

Úplný kalendár akcií je dotupný na stránke  http://www.photoartcentrum.net/fotofestkalendar.html.

FotoFest Košice 2010
FotoFest Košice 2010

One Comment

  1. 21/09/2010

    Aktualne bezia vystavy Andreja Balca (v STM Kosice, Hlavná 88) a Alana Hyžu (Hlavná 89).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.