Google získalo Picnik

Viac než kedykoľvek predtým si ľudia zdieľajú a ukladajú na internete svoje fotografie. Drvivá väčšina z nás si však obrázky upravuje lokálne na svojom počítači a až potom si ich nahráva na web (na Picasu, Flicker, Panoramio, Facebook či Twitter). To sa Google rozhodlo zmeniť tým, že umožní užívateľom online editáciu svojich fotografií priamo na internete. Ako ? Ako je už pre Google zvykom, kúpou spoločnosti, ktorá sa už tomu dávno venuje :) V tomto prípade ide o nič menšie ako Picnik.

Momentálne však sa na Picniku nič nemení, Google len začalo s intergráciou a vývojom nových funkcií. Môžeme sa tak tešiť na prepojenie s Picasa galériou, Flickrom, programom Picasa, Facebooku(uvidíme) a dúfajme, že aj na prepojenie s Panoramiom.

Či to je dobrý krok Googlu, uvidíme časom. Výhodou môže byť zjednodušenie editácie obrázkov (v zmysle používania jedného rozhrania), no podľa mna hlavne dostupnosť tejto editácie z rôznych miest sveta, kedy užívateľ prestane byť viazaný na svoj počítač či notebook (a hlavne software).  Ideálne pre cestovateľov :)

Picnik
Picnik

[zdroj http://googleblog.blogspot.com/2010/03/google-welcomes-picnik.html]

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.