twhirl, Twitter klient (aj) pre Windows

Poslednou dobou som si obľúbil Twitter. Nie preto, žeby som mal čo múdreho svetu povedať, skôr preto, že tweetuje veľa tých, ktorých činnosť ma zaujíma. Zriadil som si preto konto http://twitter.com/peter_misovic na domovskej stránke http://twitter.com a prihlásil som sa k odberu toho, čo ma zaujíma. Netrvalo dlho a tweetov bolo toľko, že som sa v nich nevyznal a stratil som prehľad.

Napadlo ma teda integrovať si Twitter do Mirandy podobne, ako mám Facebook Chat či Gmail Talk. Bohužiaľ, momentálne existuje len jeden plugin Miranda-Twitter. A jeho ovládanie je minimálne trochu nemotorné. No hlavným problémom pre mňa bola skutočnosť, že neposkytuje zabezpečenie (TLS, SSL) počas nahlásenia na server Twitteru.

Zostávala mi teda posledná možnosť a to inštalovať samostatný IM. Spomeniem tri základné, najpoužívanejšie – Snitter, Spaz and Twhirl. Všetky tri používajú Adobe AIR platformu a preto sú spustiteľné na systémoch Macintoshu a Windowsoch či Linuxoch. Všetky vyzerajú takmer rovnako a poskytujú takmer totožný zoznam fukcií. Nakoniec som si vybral twhirl.

twhirl homepage
twhirl homepage

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.