Chopok, Kamenná chata (ski-touring)

Predpovede onedlho hlásia dážď a dážď a dážď.  Snehu ubúda, na hrebeňoch je ho tak 10cm. Úvod zimy nasnežilo, potom sa to celé roztopilo a následne zamrzlo. A teraz keď sneží, tak sneží na zľadovatelý podklad. Potom sa to opäť roztopí a opäť zamrzne. Opakuje sa situácia z minulej zimy. Stačí potom už pár dní sneženia a opäť tu budú lavíny storočia, či tisícročia. Kým sak tak stane, bol by som rád, keby som sa dostal aspoň pár-krát šlapať na lyže.

Prvou tohtoročnou akciou bola menšia túra na Kamennú chatu (Chata pod Chopkom). Z Prešova som šiel s Vladom Oboňom a Mirom, čo je kováč a volá sa Poloha (myslel som, že aj priezvisko má Kováč). V Jasnej sme sa potom stretli s Radom Drunekom a Mišom Blažejom. Začali sme Záhradkách, kde sa mi ulomil stupeň na viazaní. Bohovo sa mi teda išlo hore. Od Lukovej bolo oblačno, zľadovatelo. Nemám mačky na lyže a tak mi neostávalo nič iné, len ísť hore s normálnymi mačkami. Hore na chate som sa stretol už len s Vladom a Mirom. Na chate bola výborná atmosféra. Škoda, že bolo treba odísť. Fotografie nie sú, lebo som nevidel ďalej, ako sa dočúra.

Nedá mi nespomenúť starožitné paličky Mišove, z ktorých sa mu samozrejme jedna zlomila. Takže toto je Mišo linka len a len pre teba BLACAK DIAMON TRAVERSE http://www.blackdiamondequipment.com/en-us/shop/ski/ski-poles/traverse. Určite vieš, čo treba urobiť …

[EveryTrail] [GPS KML track]

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.