Le Tour de France na Google Earth

Opäť raz vďaka Thomasovi Vergouwenovi stránky Google Earth Blog uverejnili kompletný track pripravovaných pretekov Le Tour de France 2009. Organizátori však doteraz neuverejnili detaily pretekov a tak treba daný track považovať len za informatívny. Verím však, že bude tak ako vždy dodatočne aktualizovaný. Pre podrobnejšie informácie doporučujem Thomasov popis jednotlivých etáp na týchto stránkach.

Prezeranie etáp Tour De France v aplikácii Google Earth je jedným z výborných príkladov ukážky možností tohoto software – so zapnutou vrrstvou 3D Terrain je možné “priamo” prechádzať trasou, natáčať a približovať si ju v priestore a lepšie tak pochopiť prevýšenia a náročnosť celých pretekov. A dúfajme, že organizátori na tento rok pripravia online-tracking pelotónu či vedúceho pretekára.

Na tejto adrese http://paris.thover.com/images/blog/tdf/2009/tourdefrance2009.kml sa nachádza KML súbor, ktorý si stačí pridať v Google Earth cez Add network link, prípadne si skopírovať túto adresu do vyhľadávacieho políčka na Google Maps servery maps.google.com.

[zdroj Google Earth Blog] [Live ukážka na GoogleMaps] [KML súbor Thomasa Vergouwena]

Alternatívne je možné využívať server www.ubilabs.net/tourdefrance/.

Le Tour de France 2009
Le Tour de France 2009

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.