Ako “inštalovať” MapSource

Firma Garmin už tradične ku svojim GPS zariadeniam dodáva svoj free-software MapSource, ktorý slúží na prácu s mapami (upload, download), trackmi, POIs, cestami či užívateľskými waypointmi. Problém nastáva, ak si užívateľ z nejakého dôvodu potrebuje túto aplikáciu nainštalovať, no nemá zakúpené GPS zariadenie firmy Garmin, prípadne stratil, či poškodil pôvodné inštalačné CD (DVD). Našťastie však existuje spôsob, akotento problém vyriešiť.

Gamin oficálne uverejňuje update verzíí MapSource na svojich stránkach. Tieto verzie však fungujú len v prípade, ak už užívateľ má nainštalovanú predchádzajúcu verziu tohto software. Ak aktualizácia detektuje chýbajúcu inštaláciu, procedúra skončí chybovým hlásením. Tejto chybe je možné sa vynúť nasledujúcim spôsobom :

  1. stiahnite MapSource updater zo stránok firmy Garmin (http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=209)
  2. extrahujte obsah súboru (napr. MapSource_6156.exe) pomocou programu WinRar
  3. z extrahovaných súborov spustite MAIN.msi (alebo MSMAIN.msi)
  4. potom spustite Setup.exe
  5. Garmin MapSource je týmto nainštalovaný

SEKVENCIA SPUSTENIA Main.msi a Setup.exe je dôležitá pre elimináciu chybovej hlášky týkajúcej sa neexistujúcej inštalácie MapSource !!!

Ďalším spôsobom, ako obísť chybovú hlášku inštalátora je jednoduchý trik, publikovaný užívateľom vystupujúcim pod nickom Felix :

  1. vytvorte adresár, ktorého meno je Garmin na lokálnom disku C:
  2. v tomto adresári vytvorte alebo premenujte súbor MapSource.exe
  3. nainštalujte MapSource spustením stiahnutej aktualizácie (http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=209)

Ak však máte zakúpenú akúkoľvek mapu pre GPS firmy Garmin, ich inštaláciou získate validnú a originálnu kópiu programu MapSource ;)

5 Comments

  1. Sances
    31/08/2009

    Noo dobré ak to funguje, len chcem podotknúť že Garmin – aspoň u mňa mi žiadne inštalačné CD či DVD nedal..
    A spôsobil mi tým pár horúcich chvíľ, lebo som si najprv nainštaloval len to update a samozrejme aplikácia nešla.A nešla ne to už ani nainštalovať úplná verzia..
    Našťastie chlapci na Garmin fóre poradili tak sa to potom podariro.
    Prečo ale Garmin robí takéto kúsky svojim zákazníkom nevie.. pri cene navigácie 13000,.SKK

    Dúfam že Tvoj návod ušetrí čas a nervy niekomu

  2. Katarína Pentráková
    05/08/2011

    Ahojte, ja mám v rukách Dakotu 20, je v nej SK TOPO3, ale nemám žiadne CD a ani MapSource. Chcem do tej Dakoty dostať Norway TOPO, čo mám stiahnutý, ale na to asi potrebujem funkčný MapSource. Už ho mám nainštalovaný podľa vyššie vami uvedených pokynov, ale pindá, že nemá žiadnu mapu. Viete mi niekto poradiť?
    Vďaka.

    Katka

  3. 15/08/2011

    Ahoj, prepac, ze tak neskoro, bol som mimo SR. Ak mas nainstalovany MapSource, jedine, co Ti ostava je nainstalovat tie mapy Norska. Cize a.) instalovat MS b.) instalovat mapy.

    Peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.